We kunnen de zogenaamde sfeerhaarden eigenlijk niet meer wegdenken van op de markt. Eén van  de problemen waar zeer veel mensen bij het inrichten van hun woning tegenaan liepen was dat ze bijvoorbeeld door het ontbreken van een schoorsteen niet over de mogelijkheid beschikken om een open haard te voorzien. Dat was natuurlijk ongelofelijk vervelend. De komst van de sfeerhaard heeft ervoor gezorgd dat dit probleem zich niet langer stelt. Voor bijvoorbeeld een elektrisch exemplaar geldt dan ook dat je ze probleemloos overal in je woning kan voorzien. Wil jij ook graag ontdekken wat deze haarden tegenwoordig nu precies zo populair maakt? Dat kan hier op deze pagina!

Welke soorten sfeerhaarden bestaan er allemaal?

Sfeerhaarden zijn in eerste instantie verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Dat betekent concreet dat je niet alleen kan kiezen voor de razend populaire elektrische versie. Wat namelijk bovendien ook te denken van de versie die werkt op gas? Bovendien is het eveneens zo dat je kan kiezen voor één van de zogenaamde gelhaarden of voor een exemplaar werkend op bio ethanol. Voor deze van deze verschillende opties jij finaal gaat kiezen is geheel aan jou om te beslissen. Je dient er wel rekening mee te houden dat niet alleen de werking kan verschillen, maar dat, dit eveneens geldt voor de prijs die je zal moeten betalen. 

Wat zijn de voordelen van een sfeerhaard?

Voor sfeerhaarden geldt dat er menig aantal verschillende voordelen aan verbonden zijn. In vergelijking met een open haard is het bijvoorbeeld mogelijk om deze op eender welke plaats in je woning te kunnen voorzien. Voor een elektrische haard geldt bijvoorbeeld dat je alleen maar rekening moet houden met de aanwezigheid van een stopcontact. Enkele andere niet onbelangrijke voordelen waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van sfeerhaarden zijn de volgende:

  1. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stijlen; 
  2. Sfeerhaarden kunnen worden aangekocht in verschillende afmetingen;
  3. Er is voor iedereen een betaalbaar exemplaar verkrijgbaar; 

Sfeerhaarden kenmerken zich door ongelofelijk veel verschillende voordelen. Deze zorgen ervoor dat heel wat mensen het geweldig vinden om een dergelijke haard aan te schaffen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zonder meer aan te raden om de aankoop van een sfeerhaard voor in jouw huis te overwegen. Hou uiteraard wel nog rekening met het budget dat je voorhanden hebt.

Met welke prijzen dien je rekening te houden?

In  de regel geldt dat sfeerhaarden heel wat voordeliger zijn in vergelijking met gewone open haarden. Dat is ook logisch, want heel wat werken waar je rekening mee moet houden bij een gebruikelijke open haard zijn er niet bij van toepassing. Dat maakt op zich al een niet onbelangrijk verschil. De prijzen die je moet betalen voor de haard van je keuze worden in de praktijk doorgaans vooral bepaald door het type haard waarvoor je kiest. Voor elektrische exemplaren geldt doorgaans dat je ze zo duur kan maken als je zelf wil. Hoe dan ook, een grondig de prijzen van de verschillende haarden vergelijken voordat je tot aankoop over gaat is altijd een goed idee.